Inzerce

Bobcat představuje invovace na výstavě Conexpo 2020

10. Březen 2020
Bobcat představuje invovace na výstavě Conexpo 2020

Bobcat přichází s odvážnou vizí a představil dosud největší počet nových produktů. Hodlá tak zapůsobit na více než 120 000 návštěvníků, kteří jsou očekáváni tento týden na výstavě Conexpo - jednom z největších veletrhů stavebních strojů na světě (Las Vegas, Nevada, USA).

Stánek Bobcat s číslem N10001 se nachází v severní hale veletržního centra. Představuje aktuální novinky a informace týkající se nových produktů, inovací a vize společnosti Bobcat


Nové koncepty

Jedním z vrcholů prezentace společnosti Bobcat na výstavě Conexpo je trojice elektrických koncepčních návrhů: elektrického rypadla E17e, elektrického nakladače S70e a zcela elektrického nakladače T76e (bez hydrauliky).

Elektrické prototypy strojů Bobcat jsou ideální pro interiérové demolice. S nulovými emisemi a  lithiovou baterií s dlouhou výdží budou pracovat stejně tvrdě jako konvenční modely, a to s nižšími nároky na údržbu. Plně elektrické koncepce strojů mají potenciál přinést revoluci do oboru kompaktních zařízení. Společnost Bobcat má v úmyslu stát se prvním výrobcem zcela elektrických nakladačů.

Nové produkty pro evropský trh

Vedle koncepčních návrhů budou nově představené produkty na výstavě Conexpo zahrnovat nakladače řady R, jejichž uvedení na trh v Evropě se očekává v průběhu v tohoto roku. Ve srovnání se svými předchůdci jsou nabízejí vyšší výkon i komfort, se vyznačují vyšší pohodlností a nižším hlukem díky nové jednodílné konstrukci kabiny a také novým systémem LED osvětlení pro lepší viditelnost v noci. K dispozici jsou podrobnější informace o provozu stroje zobrazované na novém standardním 5palcovém displeji nebo 7palcovém dotykovém displeji (dodávaném jako volitelné příslušenství).

Všechny nakladače řady R jsou vybaveny novými rameny nakladače z lité oceli, které jsou o 20 % pevnější než předchozí ramena z konstrukční oceli. Nakladače jsou rovněž vybaveny zcela přepracovaným systémem chlazení.

Kompaktní pásové nakladače řady R se navíc vyznačují vyšší stabilitou díky systému torzního zavěšení s pěti rameny, který je dnes použit u všech pásových nakladačů této řady.

Řídicí systém Bobcat MaxControl

Další atraktivní novinkou, kterou společnost Bobcat na výstavě Conexpo představila, je řídicí systém Bobcat MaxControl, který poskytuje nové řešení dálkového ovládání typu plug and play postavené na systému iOS (Apple), umožňující ovládání nakladačů Bobcat pomocí chytrých telefonů. Podobně jako herní joysticky nebo konzole Xbox poskytuje systém MaxControl operátorům hmatový vjem při dálkovém ovládání.

Pro operátory využívající řídicí systém Bobcat MaxControl to znamená, že již nemusejí nastupovat a vystupovat, pokud potřebují otevřít bránu, zaparkovat stroj, naložit jej na přívěs nebo naložit či vysypat materiál. Pomocí řídicího systému Bobcat MaxControl mohou operátoři provádět dálkově většinu úkonů, při nichž by za normálních okolností museli sedět uvnitř kabiny. Systém byl v omezeném rozsahu uveden na trh v Severní Americe a je testován i v našem regionu.

Další vývoj v oblasti EMEA

Bobcat již více než 60 let nepřetržitě prokazuje své odhodlání poskytovat ty nejlepší produkty a služby v odvětví kompaktních zařízení. Nyní uvádí na trh nové produkty a moderní inovace s cílem být i nadále hlavním inovátorem v oboru.

Stánek společnosti Bobcat na výstavě Conexpo je skvělou ukázkou ambicí společnosti se širokou nabídkou nových produktů a přelomových technologií, které jsou v současné době k dispozici pouze pro trh v USA, ale již brzy se mohou objevit i na trzích v oblasti EMEA. Jsou to například:

  • malé kloubové nakladače,
  • minirypadla řady R o hmotnosti 4 až 6 tun,
  • rypadla E145 a E165,
  • IQ bezdrátová komunikace,
  • funkce na vyžádání („On Demand").

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na webu bobcat.com nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost Bobcat CZ, a.s. na bobcat.cz.

Ostatní