Inzerce

Bobcat rozšiřuje sortiment příslušenství o nový hydraulický finišer

30. dubna 2020
Bobcat rozšiřuje sortiment příslušenství  o nový hydraulický finišer

Rostoucí investice do výstavby a rekonstrukce silnic v ČR ale i celé Evropě a tlak na zvyšování produktivity stavebních prací zvyšují poptávku po specializovaném příslušenství. Bobcat nyní rozšiřuje svou rodinu více než 100 druhů různých typů příslušenství pro nakladače o nový hydraulický finišer.

Hydraulický finišer je určený k použití s se všemi nakladači Bobcat vyjma nejmenších modelů.   Byl navržen s ohledem na úsporu času a nákladů na práci. Lze jej používat k pokládání asfaltu a jiných materiálů při budování chodníků, zpevněných povrchů, k rozšiřování či opravám stávajících silnic, pro zavážku, srovnávání a zakrývání výkopů a pro pokládku podsypových materiálů. Díky funkci odsazení lze pomocí nového finišeru pokládat asfalt bez nutnosti průjezdu nakladače po pokládaném materiálu – je tak zajištěn nenarušený a hladký povrch.

Finišer umožňuje snadné použití, čištění i údržbu stroje. Jeho jednoduchá konstrukce je klíčem k nízkým nárokům na údržbu, delší provozuschopnosti a celkové produktivitě. Další výhodou je jeho relativně nízká hmotnost pro účely přepravy. Nový finišer ve spojení s nakladači Bobcat je mnohem kompaktnější ve srovnání s většími specializovanými zařízeními na pokládání zeminy či asfaltu, a přitom je práce s ním velmi efektivní.

Hydraulický finišer Bobcat - výhody:

-      ručně nastavitelná síla vrstvy pokládaného materiálu od 0 do 100 mm,

-      kompaktní provedení pro maximální účinnost a snadnou přepravu,

-      hydraulický boční posuv a nastavitelná boční křídla pro směrování materiálu,

-    funkce odsazení, která odstraňuje nutnost průjezdu přes položený asfalt a zajišťuje zachování hladšího povrchu,

-      uzamykatelný, plovoucí příčný sklon až 5° pro kompenzaci na šikmém terénu,

-      volitelná sada třetího bočního křídla pro speciální aplikace.

Hydraulický finišer má hmotnost 675 kg a standardní pracovní šířku 190 cm, volitelně až 196 cm, takže se bezproblémově dá převážet z místa na místo. Při práci se pohybuje průměrnou rychlostí 50 až 120 m/min a vyžaduje průtok oleje 45 l/min a provozní tlak 250 barů.

Finišer je navržen pro použití s kompaktními nakladači Bobcat, které jsou vybaveny sadou pro ovládání příslušenství (standardně u strojů s vysokým průtokem oleje – High-flow). Nastavení příslušenství je tak velmi snadné a intuitivní a stejně jako všechna příslušenství Bobcat umožňuje rychlou a bezpečnou montáž na kompaktní nakladače Bobcat prostřednictvím systému pro montáž příslušenství Bob-Tach.

Nový model rozšiřuje portfolio příslušenství Bobcat pro silniční práce, které zahrnuje frézy na asfalt, okružní pily, grejdry, rýhovače, kartáče a zametače - společně s dalšími více než 100 různými druhy příslušenství značky Bobcat, jejichž hlavními benefity jsou všestrannost a vysoká produktivita.  

Všechna originální příslušenství značky Bobcat jsou certifikována s ohledem na efektivitu, výkonnost a vysokou produktivitu. Výsledným přínosem jsou pak zejména nižší náklady na provoz i údržbu.

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na webu bobcat.com nebo přímo na bobcat.cz - webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.

Ostatní