Inzerce

Nová řada univerzálních lžic pro kolové nakladače Doosan

19. června 2020
Nová řada univerzálních lžic pro kolové nakladače Doosan

Společnost Doosan uvedla na trh nový sortiment lžic pro kolové nakladače. Jsou určeny pro univerzální použití a disponují kapacitami od 2,0 do 6,7 m3 . Tato nová řada lžic je ukázkou, jak se zvyšuje výběr příslušenství pro kolové nakladače Doosan.




Mezi jejich klíčové vlastnosti patří větší kapacita a široká možnost konfigurace, která umožňuje zákazníkům optimalizaci využití při nejrůznějších aplikacích. Díky použití oceli Hardox® nabízí zvýšenou odolnost proti opotřebení v porovnání se lžicemi vyrobenými z běžné kalené oceli. Všechny části, které přicházejí do styku se zemí nebo materiálem, jsou navrženy tak, aby usnadňovaly optimální pronikání do materiálu, čímž se snižuje spotřeba paliva.

Nové tlumiče nárazů také zajišťují větší pohodlí obsluhy a snižují namáhání jak na konstrukci kolového nakladače, tak i konstrukci lžíce. Tomuto inovativnímu řešení předcházelo dvouleté testování v náročném provozu. Dorazy na lžicích jsou nyní připevněny na odolné gumové podložce, která snižuje nárazy a hluk při zpětném pohybu lžíce


Nové tlumiče nárazů na prototypu po 6000 hodinách práce. V sériové výrobě doplnila společnost Doosan desky nad absorbéry, aby se zabránilo vnikání nečistot.

Plně konfigurovatelné lžíce

Damien Dambre, produktový manažer pro vývoj speciálních aplikací a příslušenství pro společnost Doosan Infracore Europe, uvedl: „Nová řada lžic určených pro univerzální použití je maximálně konfigurovatelná. Kromě možnosti volby typů zubů nebo přišroubovaných břitů na lžíci si zákazníci mohou vybrat z široké nabídky prvků, jako je způsob připojení, tvar spodní části, ochrany lžíce, tvaru břitu a dalších.“

Prodejci strojů Doosan mohou preferencím zákazníků vyhovět za použití online nástroje, určeného pro optimální výběr lžic. Tento nástroj pomáhá nakonfigurovat lžíci v osmi jednoduchých krocích podle požadavků zákazníka.

 Výběr na míru

Nový proces byl dobře demonstrován na konkrétní lžíci vybrané pro nový kolový nakladač Doosan DL580-5. Francouzské Cheval Group ji dodala lyonská pobočka ITT Mach10, prodejce techniky Doosan. Nový model DL580-5 se používá k přepravě materiálu z v lomu a jeho nakládce do násypky drtiče kamene v jednom z provozů Cheval Group v Drôme.

Po výběru kolového nakladače Doosan byla provedena podrobná studie podmínek v lomu a preferencí řidiče, aby se přesně určila správná konfigurace kolového nakladače, se zvláštním zaměřením nejen na pneumatiky, ale zejména na lžíci, která měla být na stroji použita. V případě aplikace v Drôme prodejce navolil lžíci o objemu 6,7 m³ a šířce 3400 mm, přičemž její specifikace byly určeny v přímé spolupráci s obsluhou stroje a za pomoci online konfigurátoru


Model Doosan DL580-5 prodaný společností ITT Mach10, s lžicí určenou pro univerzální použití o objemu 6,7 m3, nakonfigurovanou ve spolupráci s obsluhou stroje na pracovišti zákazníka.

Zvolený typ lžíce se vyznačuje zaobleným tvarem upřednostňovaným obsluhou, ochrannými patními opotřebitelnými deskami pod lžicí, konvexními bočními břity a přišroubovaným třídílným oboustranným rovným protibřitem. Lžíce byla také v horní části opatřena ochranou proti troušení, aby se ochránily válce.

 

Ostatní