Inzerce

Doosan Infracore představuje XiteCloud, nové inteligentní řešení pro stavebnictví

13. července 2020
Doosan Infracore představuje XiteCloud,  nové inteligentní řešení pro stavebnictví

Společnost Doosan Infracore uvedla své nové inteligentní řešení pro stavebnictví XiteCloud na trh v Jižní Koreji. XiteCloud je prvním krokem ke komercializaci konceptu „Concept-X", kterým loni představila komplexní kontrolní řešení pro stavební průmysl.

XiteCloud maximalizuje produktivitu práce. Za velmi krátkou dobu (jeden až dva dny) integruje komplexní 3D průzkumy staveniště pomocí dronů a výpočty zemních prací do cloudové platformy. Po úspěšném představení v Jižní Koreji hodlá společnost Doosan Infracore v blízké budoucnosti uvést XiteCloud na mezinárodních trzích včetně Evropy.

Tyto události otevřely společnosti Doosan Infracore dveře k dalšímu rozšiřování svého obchodního portfolia v oblasti správy staveniště, k doplnění svých stávajících činností při výrobě a prodeji stavebních strojů.

Zvýšená produktivita

S XiteCloud může dodavatel zvládat více úkolů, jako jsou průzkumy, analýza terénu, provoz zařízení a správa staveniště na jediné platformě. Snižují se tak náklady na výstavbu a šetří se čas při současném zvyšování přesnosti práce, která vede k růstu produktivity.

Řešení umožňuje trojrozměrně digitalizovat informace o lokalitě zemních prací a analyzovat skalní útvary. Cloudové řešení usnadňuje zúčastněným stranám, včetně dodavatelů a klientů, společnými silami řídit průběh daného projektu.

I na složitém terénu, jako jsou strmé svahy a útesy, vypočítává XiteCloud přesné objemy práce pomocí pokročilých průzkumů s využitím dronů. Jelikož analyzuje obrovská množství dat v terénu rychle a přesně, zvládne XiteCloud provést průzkumy staveniště a výpočty zemních prací, které obvykle trvají až dva týdny, během jednoho nebo dvou dnů.

XiteCloud již prošel procesem ověřování technologie na více než deseti staveništích velkých bytových komplexů a infrastrukturních zařízení v různých částech světa.

V jedné lokalitě městské přestavby v metropolitní oblasti platforma XiteCloud analyzovala a vypočítala objem práce týkající se skalních útvarů, které byly objeveny až po zahájení projektu, což klientovi a dodavateli umožnilo dosáhnout dohody o úpravě doby výstavby. Vizualizovaná 3D data jim navíc umožnila dohodnout se na dodatečných nákladech na výstavbu a také na prodloužení doby výstavby.

XiteCloud byl také aplikován v rámci pilotního projektu v jihoamerickém Peru před budováním rozsáhlého dolu v této zemi. Klient byl s touto službou velmi spokojen, zejména s pravidelnými průzkumy s využitím dronů a sofistikovanými výsledky správy staveniště. Vedoucí pracovník dané lokality k novince uvedl: „XiteCloud poskytuje komplexní službu řízení průběhu projektu, která napomáhá ke zvýšení důvěry mezi klientem a dodavatelem."

Doosan Infracore plánuje prostřednictvím využití mobilní technologie 5G a telematiky rozšířit aplikovatelnost řešení XiteCloud na širokou oblast stavebních strojů. Po úspěšném uvedení XiteCloud na domácím jihokorejském trhu společnost Doosan Infracore nyní v blízké budoucnosti plánuje zahájit jeho uvádění i na dalších trzích.

Pro více informací o stavebních strojích Doosan navštivte www.doosanequipment.eu nebo kontaktujte distributora pro ČR, společnost GARNEA a.s. na www.garnea-stavebni.cz.

Ostatní