Inzerce

Bobcat „Next is Now“: převratná změna v odvětví kompaktních strojů

22. října 2020
Bobcat „Next is Now“: převratná změna  v odvětví kompaktních strojů

Bobcat uvádí na trh nové produkty, vstupuje na nové trhy
a inovuje ve všech oblastech

Uplynulých 60 let produkty Bobcat definovaly globální odvětví kompaktních strojů. 
S vizí „Next is Now“ společnost přetváří jejich budoucnost. Již dnes přichází na trh se stroji zítřka - výkonnějšími a efektivnějšími produkty, které nabízejí hbitost, všestrannost a odolnost. Vlastnosti, které jsou pro stroje Bobcat tak typické. V kombinaci s širokou produktovou diverzifikací a expanzí na nové trhy doplněnou o inteligentní digitální technologie a služby Bobcat přetváří způsob práce napříč odvětvím.

Gustavo Otero, prezident společnosti Doosan Bobcat EMEA, uvedl: „Novinky, které představujeme v rámci programu ‚Next is Now‘ umožní lidem pracovat mnohem efektivněji a dosáhnout rychleji svých cílů. Přicházíme s výkonnějšími, efektivnějšími a chytřejšími produkty a technologiemi.  Naše nové portfolio nabízí mnohem širší výběr produktů a tím i více příležitostí pro naše zákazníky.“

„Next is Now“ ve znamení diverzifikace a expanze

Za posledních šedesát let prošel Bobcat mnoha změnami. Po celou dobu si Bobcat udržel vedoucí postavení na trhu kompaktních strojů s vynikající kvalitou, zpracováním a inovacemi. Bobcat nyní využívá podobné inovativnosti spuštěním programu Next is Now. Společnost novou filozofii představila během své historicky největší virtuální prezentace v regionu EMEA, která proběhla online 21. října 2020.

Protože se jedná o novou platformu odrážející současnou situaci, Bobcat k uvedení inovativních produktů na nové i stávající trhy využívá digitální technologie. Cílem společnosti není být „pouze“ světovou jedničkou v oblasti kompaktních stavebních strojů; jejím cílem je vést celé odvětví kompaktních zařízení. Znamená to širší produktovou řadu, častější aktualizace produktů a inovativní konstrukce a technologie, které donutí konkurenty Bobcat následovat.

Roy Haaker, viceprezident prodeje a marketingu společnosti Doosan Bobcat EMEA, uvedl: „Bobcat, inspirovaný filozofií ‚Next is Now‘, uvádí na trh bezprecedentní počet nových produktů a produktových kategorií. V této první fázi uvádí Bobcat na trh produkty ve dvanácti různých kategoriích, jedná se o 48 produktů celkem. Novinky uvedené níže budou dostupné okamžitě nebo velmi brzy. Bobcat tak jde příkladem celému odvětví.“

  • Smykem řízené nakladače a kompaktní pásové nakladače řady R
  • Mini rypadla řady R2 hmotnostní třídy 5–6 tun
  • Nová řada kompaktních kolových nakladačů a malých kloubových nakladačů
  • Nová řada lehkých hutnicích strojů

Nové kompaktní nakladače řady R

Nové stroje řady R jsou výsledkem nejvýznamnější modernizace kompaktních nakladačů Bobcat za 60 let a budou dostupné od října 2020. Bobcat uvádí na trh nové kompaktní nakladače řady R splňující normu Stage V zahrnující smykem řízené nakladače S66 a S76 kompaktní pásové nakladače T66 a T76.

Nové nakladače se vyznačují řadou vylepšení výkonu, pohodlí a viditelnosti, které zákazníkům pomáhají zvyšovat produktivitu. Nové nakladače tak nyní v základu disponují funkcemi, které dříve byly k dispozici pouze ve volitelné výbavě.

Nové nakladače řady R, které byly od základu zcela přepracovány se zaměřením na kvalitu, spolehlivost, odolnost a prvotřídní pohodlí obsluhy, představují další etapu vývoje v oblasti kompaktních zařízení.

Mini rypadla řady R2 hmotnostní třídy 5–6 tun

Bobcat rovněž uvádí na trh novou generaci mini rypadel řady R2 splňující normu
Stage V v hmotnostní třídě 5–6 tun – nové modely E50z, E55z a E60. Všechny tyto modely nabízejí nejlepší kombinaci vysokého výkonu, vynikající stability a plynulé ovladatelnosti pracovních funkcí, jaká je v této kategorii k dispozici. Rypadla řady R2 vstoupí na trh počátkem roku 2021. 

Model E50z s nulovým přesahem kabiny (ZHS) je základním modelem této nové rodiny vysoce produktivních rypadel. E55z (rovněž ZHS) klade důraz na maximální pohodlí, vysoký výkon a vynikající stabilitu. E60 je vlajkovou lodí konvenčních strojů - má výkonnější motor, větší kabinu a další nové jedinečné vlastnosti.

Bobcat bude v Dobříši vyrábět kolové nakladače

S cílem rozšířit produktové portfolio nakladačů a posílení pozice společnosti jako světového lídra v oblasti kompaktních strojů vstupuje Bobcat na evropský trh s kompaktními kolovými nakladači (CWL)malými kloubovými nakladači (SAL).

Společnost rozšiřuje své portfolio nakladačů. Svým zákazníkům nabídne větší výběr produktů Bobcat vyvinutých pro konkrétní aplikace ve stavebnictví, pronájmu strojů, zemědělství, terénních úpravách, silničních pracích, manipulaci s materiálem a mnoha dalších průmyslových odvětvích.

Bobcat vstupuje na trh kompaktních kolových nakladačů se dvěma modely: L65 a L85. Modely L65 a L85 CWL nakladačů jsou navržené a vyráběné v závodě Bobcat v Dobříši a stanovují pro segment stavebnictví a půjčoven nové měřítko výkonnosti na trhu.

Bobcat také vstupuje na trh malých kloubových nakladačů se dvěma modely, L23 a L28, navrženými a vyráběnými v závodě v Bismarcku v Severní Dakotě v USA. Tradiční atributy vysokého výkonu v malé velikosti, obratnosti a všestrannosti jsou u nových SAL nakladačů Bobcat doplněny nižším tlakem na povrch a zvýšenou nosností u strojů s nízkou hmotností.

Bobcat uvádí novou řadu lehkých hutnicích strojů

  • Vibrační pěchy
  • Vibrační přední desky
  • Oboustranné vibrační desky
  • Hydrostatické desky
  • Ručně vedené válce
  • Příkopové válce
  • Tandemové válce

Inovace a nové technologie

Budoucnost strojů podle společnosti Bobcat není jen výkonnější, ale i digitální a propojená. Bobcat je v této oblasti tradičně aktivním lídrem a jeho cílem je propojovat lidi a stroje inovativními způsoby. Nové technologie, které Bobcat představuje, jsou nyní ve fázi konceptu nebo jsou již připraveny pro vstup na trh. Dealerům umožní poskytovat lepší služby pro jejich zákazníky a operátorům pomůže pracovat efektivněji, bezpečněji a způsobem, o kterém se jim dříve ani nesnilo. Bobcat zdokonaluje možnosti spolupráce mezi operátorem a strojem testováním a přebíráním různých technologií, které lidé každý den používají, s cílem učinit z pracoviště chytřejší místo.

Bobcat MaxControl je nová technologie poskytující pohodlné a snadno přístupné dálkové ovládání pomocí aplikace ve smartphonu. Díky němu se pracovní činnosti pro dvě osoby dají zvládnout i samostatně. Operátoři mohou řešit jednoduché každodenní úkoly (jako je otevírání a zavírání bran nebo nakládání balíků) za kratší dobu a v méně lidech. Ovládání je kompatibilní s kompaktními nakladači s funkcí Selectable Joystick Controls (pouze iOS), která je k dispozici již od roku 2004.

Bobcat se snaží udělat z MaxControl jednoduché modulární řešení, s jednou hardwarovou skříňkou a připravit si prostor na další funkce, které budou přicházet v budoucnu. Dálkové ovládání je první funkcí v rámci Bobcat MaxControl.

Součástí řešení je funkce vyhýbání se objektům – Bobcat testuje řešení, která pomáhají stroji rozpoznat známý statický objekt na základě obrázků pořízených v režimu rozšířené reality a zabrání tak kolizi stroje s takovým objektem.

Díky poloautonomní funkci společnost pracuje na automatizaci některých opakujících se činností, jejichž provedení vyžaduje jen malý nebo žádný personál, aby byla pracoviště produktivnější a bezpečnější.

Protože existují staveniště různého typu, velikosti nebo umístění, další nová technologie, na které společnost Bobcat pracuje, je “funkce na vyžádání“ pro vybrané kompaktní nakladače. Tato technologie umožňuje zákazníkům vyzkoušet si hardwarové a softwarové funkce zabudované do jejich stroje. Lze je aktivovat a zakoupit kdykoli v budoucnu. Zpočátku bude tyto funkce aktivovat prodejce, ale v budoucnu budou zákazníci moci tyto a mnoho dalších funkcí aktivovat sami na základě svých aktuálních potřeb.

Vijayshekhar Nerva, Innovation and acceleration lead, Doosan Bobcat EMEA, dodává: „Spolupracujeme s předními světovými značkami a zkoumáme inovativní technologie pro použití na našich strojích. Aby byla práce na staveništi produktivnější, bezpečnější, ekologičtější a nákladově efektivnější.“

Další informace o společnosti Doosan Bobcat a jejích produktech naleznete na webu bobcat.com nebo přímo na bobcat.cz - webu distributora pro ČR, společnosti Bobcat CZ, a.s.

Ostatní