Inzerce

Thein Industry se zúčastní letošních Rail Business Days. K vidění bude i vodíkový palivový článek

24. Květen 2022
Thein Industry se zúčastní letošních Rail Business Days. K vidění bude i vodíkový palivový článek

Letošního červnového veletrhu Rail Business Days se poprvé účastní Thein Industry zaměřující se na investice a aktivity v oblasti strojírenství, průmyslu a především právě kolejové dopravy. Na třídenním veletrhu představí čtyři společnosti ze svého portfolia, a to Železniční dodavatelská, Ponec, Cotring a Hydrogenic Technology.

Společnost Hydrogenic Technology, která se zaměřuje na dodávání řešení a integraci vodíkových technologií do železniční a silniční dopravy, bude ve spolupráci s německou firmou Proton Motors vystavovat palivový článek. Bezemisní palivový článek poháněný vodíkem je využitelný pro běžnou kolejovou i nákladní dopravu a je tak zajímavou alternativou k tradičnímu způsobu pohonu.

Společnost Železniční dodavatelská, která je jedním z největších dodavatelů náhradních dílů pro kolejová vozidla pak bude prezentovat mimo jiné ukázku 3D tisku strojírenských součástek a další produkty z jejich portfolia vztahující se k železnici.

Největší mezinárodní železniční veletrh a konference Rail Business Days se uskuteční 7. - 9. června na Výstavišti Brno. Předními zájmy akce jsou kolejová vozidla, moderní technologie, železniční infrastruktura ČR  a aktuální témata v tomto oboru. Stánek Thein Industry najdete v Hale A1 pod číslem B16.

O Thein Industry

Thein Industry je průmyslově zaměřená odnož investiční skupiny Thein, která buduje své portfolio z vzájemně se doplňujících strojírenských společností a vytváří tak bezkonkurenční škálovatelnost projektů a služeb v průmyslovém prostředí. Zaměřuje se především na investice v oblasti železniční dopravy, energetiky a chemického a zpracovatelského průmyslu.

Mezi specializace Thein Industry se řadí také vývoj vlastních vodíkových technologií využívaných v oblasti kolejové i silniční dopravy. Do portfolia skupiny patří české společnosti Ponec, Cotring, Železniční dodavatelská a Lokorent.

O skupině Thein

Thein je investiční skupina technologického experta a investora Tomáše Budníka, která se zaměřuje na technologické společnosti v oboru lCT, kyberbezpečnosti a průmyslu z České a Slovenské republiky. Ve svém portfoliu chce propojovat zajímavé projekty, které vykazují vynikající výsledky a poskytovat jim byznysovou a infrastrukturní expertízu. Hlavní filosofií skupiny Thein je hledání nové synergie mezi jednotlivými projekty a udržení českého know-how v českých rukách.







Ostatní