Inzerce

CCI Brno mění výrobní strategii

6. června 2022
CCI Brno mění výrobní strategii

Společnost CCI Czech Republic s.r.o., která vyrábí ve svém závodě v Šlapanicích u Brna zakázkové tlakové ventily určené do vysoce zátěžových provozů, se rozhodla nabídnout své unikátní výrobní technologie zákazníkům na českém i slovenském trhu. Know-how, které zatím bylo mimo globální inženýrskou skupinu IMI Plc. specializovanou na přesné řízení a pohyb kapalin v kritických aplikacích nedostupné, se tak otevřelo všem výrobcům v oboru. O další informace jsme požádali jednatele firmy Miroslava Beneše.

Společnost CCI Czech Republic změnila výrobní strategii. Proč a v čem tato změna principiálně spočívá?

Od začátku letošního roku nabízí naše firma své volné výrobní kapacity, konkrétně se jedná o svařování, obrábění, montáže a nedestruktivní zkoušky. Je to opravdu změna výrobní strategie. Náš brněnský závod se zaměřil na klíčové evropské zákazníky, produkci pro vzdálenější odběratele jsme přesunuli do sesterských závodů v Číně a Indii. Jde například o výrobu pro elektrárny na fosilní paliva, která už v Evropě ztratila význam. Letos tedy nově dáváme k dispozici subjektům na českém i slovenském trhu naše špičkové technologie, které je možné využít k výrobě produktů s velmi vysokými požadavky na kvalitativní parametry. Nabízíme je především výrobcům s podobným výrobním sortimentem, jako má náš závod. Jde o unikátní znalosti, schopnosti a dovednosti, které jsme doposud aplikovali jen v rámci našeho koncernu, ale nyní je formou spolupráce umožňujeme využít všem firmám, které působí v našem oboru ve středoevropském prostoru.

Jste dodavatelem technologie Sulzer pro uhelné superkritické elektrárny, které k výrobě elektřiny používají páru s nadkritickými hodnotami, čímž dosahují vyšší účinnosti produkce energie. Budete tedy tuto technologii dodávat už pouze do Číny a Indie?

Aktivní trhy v tomto směru jsou skutečně již pouze ty asijské, a to Čína a Indie. Tam stále probíhá výstavba nových elektráren, které fungují na bázi fosilních paliv. Naše firma se na některých těchto projektech ještě podílí. Postupně se ale tato výroba soustředí do našich poboček v obou uvedených zemích, a jak jsem již řekl, naše sesterské závody budou technologii Sulzer dodávat odběratelům přímo v daném státě. Produkce některých složitějších výrobků stále probíhá v Brně, ale kompletní projekty již nerealizujeme s výjimkou Polska, které fosilní paliva neopustilo. Tento trh je pro nás stále živý.

Můžete výrobní kapacity, které se vám tím uvolnily, popsat trochu podrobněji?

Především jde o svařování. V této oblasti vlastníme zásadní know-how, které nám umožňuje výrobně pokrývat širokou škálu materiálů. Disponujeme rozsáhlou sadou svařovacích kvalifikací podle ASME a EN norem, jež tyto materiálové kombinace pokrývají. Využíváme jak technologii strojního svařování, tak ruční svařování. Dokážeme pokrývat strojní svařování až do tloušťky 200 milimetrů, disponujeme také speciální technologií tvrdonávarů, která se uplatňuje na vnitřních dílech, jež jsou namáhány extrémními provozními podmínkami.

Menší volnou kapacitu máme také v CNC obrábění dílů z nejrůznějších materiálů, jako jsou nerezavějící oceli, vysoce legované oceli, duplexové oceli, inconelové materiály a další. K dispozici je rovněž naše oddělení montáže provádějící kompletaci finálního výrobku; setkávají se zde veškeré díly, které prošly výrobními procesy. Používáme nejmodernější automatické ruční nástroje pro co nejefektivnější způsob montáže.

Zmínil jste také zkoušky výrobků, s nimiž má vaše firma mnohaleté zkušenosti. O které testy konkrétně jde?

Úkolem nedestruktivního testování je zjistit, jestli příslušný dílec či výrobek nemá defekt ve smyslu odchylky od normativních standardů, a pokud se nějaký defekt najde, určit jeho povahu, zjistit, kde se nalézá, a opravit jej. Nabízíme celou škálu povrchových testů s využitím kapilárních a magnetických metod i řadu objemových zkoušek prostřednictvím ultrazvuku či rentgenu. Testy splňují požadavky konstrukčních kódů, ale i velmi přísných zákaznických specifikací. Testovací pracoviště obsluhují vyškolení technici s certifikací dle EN ISO 9712 level 2 a SNT-TC-1A. Provádíme rovněž kryogenní testování, při kterém se testovaný produkt chladí pomocí kapalného dusíku. Ve speciální laboratoři dokážeme generovat teplotu až −196 stupňů Celsia, při níž následně probíhá ověření funkčnosti a těsnosti. Jako testovací médium se používá helium, a to až do tlaků s hodnotou přes tisíc barů.

K zákazníkům společnosti CCI Czech Republic patří globální firmy Siemens a General Electric. Jak spolupráce s těmito koncerny pokračovala v průběhu pandemie covidu-19?

Jsme stále klíčovým dodavatelem pro firmu Siemens. Jde zejména o technologii pro paroplynové elektrárny. V letech 2020 a 2021 došlo ke zpoždění společných projektů, o to více práce máme ale letos, takže kooperace se společností Siemens tvoří v roce 2022 velké procento našeho obratu. Velmi pozitivně pokračuje také spolupráce na několika společných projektech s firmou General Electric, které jsou určeny hlavně pro již zmíněné Polsko. Kooperace s GE je pro nás mimořádně důležitá a prospěšná, velmi si ji pochvalujeme.

Součástí společnosti CCI Czech Republic je technologické centrum. Na jakých projektech nyní toto středisko pracuje a v kooperaci s kterými subjekty?

Technologické centrum představují hlavně oddělení inženýringu, vývoje a designu. Součástí střediska je také laboratoř. Aktuálním projektem je vývoj chladičů páry. Centrum spolupracuje s našimi kolegy ve Vídni, tato kooperace je velmi intenzivní.

Do jaké míry ovlivňuje hospodaření společnosti CCI Czech Republic aktuální vývoj ekonomických parametrů, jako jsou inflace, zdražování vstupů, tlak na zvyšování mezd, zvýšená základní úroková sazba a posilování koruny?

Tento vývoj trápí asi většinu firem v České republice. Jde o fakta, před kterými se nelze někam schovat. Snažíme se tedy to, aby dopady nepříznivého ekonomického vývoje co nejméně diskvalifikovaly atraktivitu našich výrobků. Volíme kroky, které vedou ke snižování nákladů, to znamená změnu designu a změnu výrobní strategie. Více zapojujeme naše subdodavatele, abychom se mohli koncentrovat na podstatu našeho výrobního know-how. Pokud jde o design, v souladu s přáním zákazníků přecházíme od speciálních výrobků s nadstandardními vlastnostmi spíše ke standardním produktům. Usilujeme o to, aby naše konkurenční výhoda nespočívala jen ve vysoce vyspělé technologii, ale abychom byli i cenově atraktivní pro naše zákazníky.