Inzerce

Weppler Czech hledá úspory v on-line monitoringu

14. Říjen 2022
Weppler Czech hledá úspory v on-line monitoringu

Společnost Weppler Czech s.r.o. se sídlem v Ostravě je součástí skupiny Weppler Group. Primárně se zabývá lisováním plastových a kovových dílů pro automobilový průmysl, výrobní portfolio zahrnuje také montáže dílů a sestav. Konkurenční výhoda firmy je dána hlavně dlouholetou tradicí a silným zaměřením na výzkum a inovaci mikrofiltračních technologií zejména pro automobilový průmysl. Jednateli a řediteli společnosti Tomáši Trefilovi jsme položili několik otázek, abychom získali podrobnější představu o činnosti této firmy.

V rámci zvyšování kvality vašich výrobků i kvality životního prostředí se orientujete na nákladově efektivní zdroje pro úsporu výrobních procesů. Jak se vám to momentálně daří?

Současná situace nás nutí využívat výrobní zařízení stále efektivněji, proto stroje osazujeme on-line monitoringem výroby, který nám umožňuje v reálném čase vyhodnocovat jejich efektivitu. Do tohoto projektu nově zařazujeme také provoz nástrojárny. Co se týče životního prostředí, snažíme se prodlužovat životní cyklus výrobků. Odpadový materiál meleme a vytváříme produkty z regranulátu, jako jsou plastové ochranné rohy, golfová tees nebo ramínka.

Společnost Weppler Czech se primárně zabývá lisováním plastových a kovových dílů pro automobilový průmysl. O jaké díly se jedná a kdo jsou jejich odběratelé?

Největší část našeho portfolia tvoří vstřikované či montované filtry, a to od velikosti pět milimetrů. Mezi hlavní zákazníky patří společnosti jako Bosch, Continental, ZF, Wabco, Brose, Eagle, TRW a další.

Výrobní portfolio vaší firmy zahrnuje také montáže dílů a sestav. Jaké systémy montujete a pro které zákazníky?

Naše díly se mohou skládat z více komponent, které jsou automaticky i ručně montovány a tvoří podsestavy větších celků jako například ABS systémů, převodovek, vstřikovacích či brzdových systémů. Zákazníky jsou přední dodavatelé do automobilového průmyslu, viz seznam výše.

Inzerujete strojový park, který umožňuje například vícekomponentní vstřikování plastů, svařování plastů, výsek, tvarování a montáž kovových dílů a další činnosti. Máte stále volnou výrobní kapacitu pro realizaci nových projektů?

Volnou kapacitu můžeme nabídnout. Co se týče zástřiku, k dispozici máme více než sedmdesát vstřikolisů s uzavírací silou v rozmezí 250 až 4500 kilonewtonů. Momentálně se zaměřujeme na nové projekty převážně mimo automobilový průmysl.

Nové projekty zpracováváte „na klíč“. Co všechno vaše služby v takovém případě zahrnují?

Disponujeme vlastní konstrukční kanceláří včetně výzkumu a vývoje. Nabídka našich služeb zahrnuje návrh a vývoj produktu i procesu včetně automatizace výrobního postupu a produkce nástrojů a následně sériovou výrobu na našich výrobních zařízeních.

Vaše společnost je zaměřená na výzkum a inovaci mikrofiltračních technologií. Na jakých úkolech v této oblasti váš výzkum nyní pracuje?

Momentálně pracujeme na vývoji katodového filtru, což je pro skupinu Weppler zcela nová technologie. Na trh ochranných pracovních pomůcek jsme také nově uvedli polomasku nejvyšší kategorie záchytu FFP3.