Inzerce

Aktuality - Pracujte chytřeji se štítkovačem Brady M511
12. Březen 2024

Pracujte chytřeji se štítkovačem Brady M511

Představte si, že máte možnost vytvářet štítky přímo na místě, kde probíhá práce, bez nutnosti návratu do kanceláře nebo dílny. Žádné čekání, žádné přepracovávání, jen rychlé, efektivní a kvalitní štítky okamžitě k dispozici. To vše a ještě víc vám nabízí přenosná tiskárna etiket Brady M511.
Inzerce Reklama - HK
Aktuality - Rozbor ceníku montovaných hal ANEB co očekávat při plánování rozpočtu
27. Březen 2024
PR článek

Rozbor ceníku montovaných hal ANEB co očekávat při plánování rozpočtu

Poptávka po montovaných halách je i přes několik výkyvů v nedávném období konstantní. V uplynulé dekádě jsme zaznamenali zvýšenou poptávku po stavbě montovaných hal. Bylo tomu z důvodu ekonomické konjunktury, rozvoje průmyslu a celkově příznivé situaci na trhu. V době Covidu se situace poněkud změnila. Zájemci o výstavbu hal začali více rozmýšlet svou investici, její rentabilitu a celkovou návratnost, rychlost výstavby a její flexibilitu, která se promítne do ceny. Tyto faktory ještě více umocnily přednosti montovaných staveb. Zároveň skokově vzrostla poptávka po skladových prostorech.
Aktuality - Strojírenský zkušební ústav, s.p. (SZÚ) podepsal Memorandum o porozumění a vzájemné spolupráci s korejským inovačním centrem pro vodíkové palivové články (WFRIC) a Českou vodíkovou technologickou platformou (HYTEP)
24. Březen 2024

Strojírenský zkušební ústav, s.p. (SZÚ) podepsal Memorandum o porozumění a vzájemné spolupráci s korejským inovačním centrem pro vodíkové palivové články (WFRIC) a Českou vodíkovou technologickou platformou (HYTEP)

Trojstranná dohoda byla podepsána v rámci spolupráce v oblasti vodíkových technologií a palivových článků. Tato iniciativa představuje významný krok směrem k posílení globálního partnerství a rozvoji inovací v oblasti obnovitelné energie.

Rozhovory

Aktuality - Senta Čermáková: Musíme vyvažovat, abychom z AI nezblbli
21. Březen 2024

Senta Čermáková: Musíme vyvažovat, abychom z AI nezblbli

Možná za deset let přijde ten moment, kdy budou existovat čepičky, které si nasadíme na hlavu, když budeme chtít být chytřejší. „Já s vámi budu mluvit česky, vy budete Japonka a budete mi rozumět japonsky. Protože budete mít čepičku, která vám moji češtinu bude překládat do vaší japonštiny. Jsou to jen vize. Ale je hezké o tom takhle přemýšlet,“ říká Senta Čermáková, mezinárodní manažerka a šéfka vzdělávací organizace Czechitas, která 14. března otevře pandořinu skříňku AI na zlínské konferenci Fenomén.
Aktuality - Podnikový lékař znovu na scéně? Je to cesta z pekla, tvrdí Tomáš Šebek
29. Únor 2024

Podnikový lékař znovu na scéně? Je to cesta z pekla, tvrdí Tomáš Šebek

Dvakrát ročně mu dopřejeme preventivní prohlídku a pořádně ho naleštíme. V momentě, kdy se na palubce rozsvítí červená kontrolka, zavezeme auto do servisu dřív, než mu upadne kolo. „A stejně jako chceme udržet ve formě svou káru, bychom měli přemýšlet i sami nad sebou,“ říká Tomáš Šebek, chirurg, lékař bez hranic a především zakladatel think-tanku Ministr zdraví.
Aktuality - Že kvalita není hodnota?
19. Únor 2024

Že kvalita není hodnota?

Česká skupina firem QPAG dlouhodobě dominuje v oblasti odborné kontroly kvality a v posledních dvou letech se výrazně angažuje v implementaci umělé inteligence do svých procesů. Tato transformace překračuje hranice automobilového průmyslu a rozšiřuje nabídku produktů nad rámec strojírenství. Pánové Petr Koutný (PK) z firmy QPAG Digital (dříve 100% REWORK Digital) a Ladislav Ošlejšek (LO) z firmy MEA systems si společně s Tomášem Pavlíkem (TP), zakladatelem skupiny QPAG, s námi povídali o tom, co pro ně vlastně znamená „kvalita“.

Mediální partneři