Inzerce

Nymwag CS pandemie nebrzdí. Má nové kontrakty v Itálii i Francii

20. dubna 2020
Nymwag CS pandemie nebrzdí. Má nové kontrakty v Itálii i Francii

N y m b u r k (14. dubna 2020) – Nymburský výrobce nákladních vagónů Nymwag CS, a.s. spustil tento rok výrobu a už začíná dobývat evropské trhy. Firma, kterou její zakladatelé sami označují za „strojírenský startup" získala minulý týden hned dva nové kontrakty v zemích EU v hodnotě více jak 15 miliónů eur. Při vrcholící pandemii koronaviru a zpomalování celosvětové ekonomiky je to podle jejího generálního ředitele Petra Vlčka unikátní jev.

„Podařil se nám husarský kousek. Nejenže naše linky běží naplno bez přestávky, ale od minulého týdne držíme v rukou dva nové kontrakty na dodávku 130 cisternových vagónů pro francouzskou společnost ATIR RAIL a 40 kontejnerových nákladních vagónů pro italskou společnost GTS," uvedl generální ředitel Nymwag CS Petr Vlček a dodal, že největší zbraní Nymwag CS je silný a zkušený manažerský a vývojářský tým, který je schopný firmu dostat na evropskou špičku.

Firma momentálně zaměstnává 308 lidí, ale do konce roku, kdy plánuje spustit všechny tři výrobní linky, se tento počet zdvojnásobí na 600 zaměstnanců.

Pro letošní rok má Nymwag CS  plán vyrobit 420 nákladních vagónů a poté, co spustí všechny tři linky, stoupne jeho výrobní kapacita na 750 vagónů ročně. Podle Vlčka chtějí do dvou let zvýšit roční kapacitu výroby na 1 300 vagónů a zařadit se tak na třetí místo v evropském žebříčku výrobců nákladních vagónů.

Ostatní