Inzerce

Jak lékaři Rowen a Robins v Sieře Leone vyléčili ebolu

1. února 2021
Jak lékaři Rowen a Robins v Sieře Leone vyléčili ebolu

Američtí lékaři Robert Jay Rowen a Howard Robins se již řadu specializují na ozonoterapii. Ozon je modifikace kyslíku, která se skládá ze tříatomových molekul. Ozonová terapie je léčebná metoda, při níž se do těla zavádí aktivní kyslík, běžně používaná pro své detoxifikační účinky a podporu správného fungování imunitního systému. Rowen a Robins však již léta zkoumají a prakticky ověřují účinky ozonoterapie na chemické procesy, k nimž dochází při pronikání virů do živočišných buněk, a zjistili, že ozon může tyto procesy narušit, a zabránit tak virům do buňky vniknout.

Na základě publikovaných poznatků Rowena a Robinse o léčbě virových infekcí pomocí ozonoterapie pozval bývalý prezident západoafrického státu Sierra Leone Ernest Bai Koroma oba americké lékaře do své země. V Sieře Leone vypukla v roce 2014 epidemie eboly, která trvala dva roky. Ebola je jednou z nejnebezpečnějších virových chorob na světě, je vysoce nakažlivá a může zabít až 90 procent nemocných. Proti této nemoci byla vyvinuta vakcína, ta ale zatím neprošla všemi fázemi testování, není registrována, a je tedy podávána pouze v rámci testovacího protokolu.

Rowen a Robins pozvání přijali a na vlastní náklady odcestovali z USA do Sierry Leone, kde vybudovali středisko pro léčbu eboly a začali místní zdravotníky učit, jak používat ozonoterapii proti této infekci. Výsledky byly natolik uspokojivé, že Američané podle svých slov neměli z této smrtelné choroby obavy. Jednoho dne se ale do centra proti ebole dostavil úředník z ministerstva zdravotnictví a oběma lékařům oznámil, že pokud chtějí pokračovat ve své práci, nesmí již nadále používat léčbu ozonem.

Rowena, který středisko při jednání s místní správou zastupoval, toto stanovisko úřadů v Sieře Leone nepříjemně překvapilo, protože úspěchy ozonoterapie byly hlavním důvodem, proč byl do této africké země pozván – aby pomohl touto metodou bránit šíření eboly.

Později vyšlo najevo, že místní ministerstvo zdravotnictví se rozhodlo omezit léčbu ozonem pouze na privilegované osoby, a to hlavně na vysoce postavené úředníky státní správy. Rowen to odmítl s tím, že takový přístup by byl zločinem proti lidskosti. Jeho postoj vyvolal u místních úřadů velké rozladění a hrozilo, že oba američtí lékaři budou zatčeni a vyhoštěni.

Léčba ozonem se ukázala jako stoprocentně úspěšná

Po třech týdnech napětí a izolace ale ministerstvo zdravotnictví požádalo Rowena, aby se ujal léčby jednoho z lékařů, který se nakazil ebolou při neopatrném zacházení s infikovaným materiálem v injekční stříkačce. Africký lékař si ozonoterapii výslovně vyžádal, protože věřil v její úspěšnost, ale sám ji nikdy nemohl aplikovat, neboť podobně jako Rowenovi a Robinsovi i jemu to úřady zakázaly. Američané tohoto lékaře úspěšně vyléčili a díky tomu mohli s ozonovou metodou léčby pokračovat u dalších pěti pacientů nakažených ebolou. Všichni infikovaní se vyléčili během několika dnů.

Podle Rowena se ozonoterapie ukázala v Sieře Leone jako stoprocentně úspěšná. Bohužel kvůli obrovskému lobbingu farmaceutických společností, které chtějí pouze vydělat na nemocném pacientovi, média ani veřejnost levná a hlavně účinná léčba virových onemocnění nezajímá.

Připravil Marek Rottenborn

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=1ipVjFMPlwM 

https://drrowendrsu.com/  

 

Ostatní