Inzerce

ZEBR vyrostl na individuálním přístupu k zákazníkům

3. října 2022
ZEBR vyrostl na individuálním přístupu k zákazníkům

Stroje společnosti ZEBR s.r.o. se sídlem v Milovicích tvoří základ výrobní technologie u velké většiny všech evropských i světových výrobců žaluzií. Zejména na trhu interiérových a exteriérových hliníkových žaluzií je firma ZEBR v současné době světovým lídrem. S majitelem a jednatelem Richardem Zelinkou jsme hledali klíč k úspěchu, jehož jeho společnost dosáhla v oblasti automatizace procesu produkce stínicí techniky.

Udržet si silnou pozici na trhu asi vyžaduje neustále přicházet s něčím novým a lepším, tedy stavět na vlastním know-how, sledovat konkurenci, vystihnout přání zákazníků či disponovat špičkovým výzkumem a vývojem. A také umět rychle zavést inovace do výroby. Která z těchto schopností je pro úspěch vaší firmy klíčová a proč?

Našim zákazníkům trpělivě nasloucháme a budujeme s nimi dlouholetá partnerství založená na důvěře, slušnosti a profesionalitě. Odměnou za naše úsilí je vzájemný respekt přinášející cenné informace o potřebách klientů a tendencích na trhu se stínicí technikou. Bitvy nevyhrává vždy ten nejsilnější, ale ten nejpružnější.

Jak důležitý je pro realizaci obchodních cílů vaší společnosti marketing a spolehlivé finanční zázemí? Jsou inovace, marketing a finance klíčem k úspěšnému etablování na trhu, nebo je to něco jiného?

Nejlepším marketingem je spokojený zákazník. Bez spokojených zákazníků bychom nedosáhli finančního zázemí, které nám umožňuje investice do nových výrobních technologií, a ty nám zase umožňují dodávat vždy jen to nejlepší, kontinuálně naše stroje inovovat, a tvořit tak nové hodnoty. Vše souvisí se vším.

Minulý rok jste se zúčastnili kolumbijského veletrhu stavebnictví a designu Expoconstrucción y Expodiseño. Bylo vaším záměrem využít logistických problémů spojených s dovozem zboží z Číny a stát se alternativním dodavatelem strojů na výrobu stínicí techniky? Podařila se vám tato substituce někde jinde ve světě?

Naším cílem není soutěžit se stroji dováženými z Číny, naše stroje jsou, co se kvality, spolehlivosti, automatizace a následného servisu týče, s těmi čínskými neporovnatelné. Každý z těchto strojů si najde svůj okruh zákazníků. Naším záměrem bylo a je šířit dobré jméno značky ZEBR a povědomí o strojích světové kvality i v Latinské Americe. Úspěšně se nám to daří v Mexiku, naše aktivity v Kolumbii jsou prozatím ve fázi průzkumu tamního trhu se stínicí technikou.

Realizujete také zakázkovou výrobu. O jaké zakázky se jedná?

Zakázková výroba je to, na čem ZEBR vyrostl – řešení na míru a individuální přístup. Zákazník nám sdělí, co chce mít na konci výrobního procesu, a my pro něj připravíme to nejlepší řešení. Každý projekt je pro nás obrovská výzva. Mezi naše největší konkurenční výhody patří vysoce kvalitní a inovativní řešení zakázkové výroby strojů od prvotních konzultací a konstrukčních návrhů přes realizaci až po instalaci a zaškolení. A to vše díky profesionálům, kteří v naší společnosti pracují a společnými silami tvoří značku ZEBR.